Ga naar de inhoud

Vietnam

Vrijdag 7 oktober 2005 vertrekken wij met Malaysia Airlines naar Hanoi voor een drie weken durende vakantie in Noord-Vietnam. Het reisgezelschap bestaat uit Coos, Yvonne & Michael.

Onze reis zal beginnen in Hanoi, daarna een zevendaagse jeeptocht onder begeleiding van een eigen chauffeur en gids. Na weer een tussenstop in Hanoi gaan we naar de kust, eerst een paar dagen naar het eiland Quan Lan. Daarna maken we een prachtige boottocht in een Chinese jonk via Bai Tu Long Bay en Halong Bay naar Cat Ba Island, waar we de laatste week zullen doorbrengen met strand, lekker eten en relaxen.

Onze reis werd samengesteld door Cees Verburg, een Nederlander die in Hanoi woont en daar een klein reisbureau heeft. Hij biedt leuke reizen aan in modules, zodat je je eigen reis kunt samenstellen maar je kunt ook een reis op maat laten maken. En dat alles tegen heel aantrekkelijke prijzen. Kijk voor het aanbod op zijn website Vietnam à la Carte.

Vietnam is een schitterend land met prachtige landschappen zeer vriendelijke mensen. Vooral de zevendaagse jeeptocht heeft een diepe indruk op ons achtergelaten door de verscheidenheid aan bevolkingsgroepen die op we onze wegen we tegenkwamen. Lees verderop meer.

VlagVlag van Vietnam
HoofdstadHanoi
TaalVietnamees
RegeringVolksrepubliek
Oppervlakte330.972 km2
ReligieBoedhisme 16,4%,
RoomsKatholiek 6,7%
MuntDong (VND)
Bron Wikipedia