Ga naar de inhoud

Weblinks

Algemeen

Nederlandse overheid
Veel informatie over het reizen naar het buitenland.

Cambodia

Visum Cambodia
Dit is de officiële website van Cambodia, hier kun je online een visum verzorgen.
Cambodia Startkabel
Veel links met websites over Cambodia.

Indonesië

Tiket.com
Indonesische website waar binnenlandse vliegtickets, treintickets kunnen worden gekocht. Ook kunnen hotel reserveringen gedaan worden. De site is ook Engelstalig en er kan met creditcard betaald worden. Ik heb hier al meerdere keren e-tickets en een treinticket gekocht en het is altijd goed gegaan. Naar mijn mening betrouwbaar.
Nusatrip.com
Nog een goede en betrouwbare website om binnenlandse tickets te bestellen. Ook hier heb ik meerdere keren tickets gekocht en betaald met creditcard.
Indonesia Travel
Website met veel toeristische informatie over Indonesië. Een officiële website van de Indonesische overheid.
(Brommer)Taxi bestellen?
In Zuid-Oost Azië wordt heel veel Grab gebruikt, net zoiets als Uber taxi’s. Het werkt uitstekend en je betaalt gewoon de lokale goedkope prijzen, geen toeristenprijzen. Als je alleen bent, kun je ook een brommertaxi (Ojek) bestellen, over het algemeen rijden ze rustig en veilig. Ze hebben ook een extra helm bij zich voor de passagier. Dit werkt echt goed, vele malen gebruik van gemaakt. Je hebt wel de Grab app nodig.

Vietnam

VietnamCarte
Enkele malen zijn wij op reis geweest in Vietnam. Daarbij hebben we ook gebruik gemaakt van deze website. Het is van de Nederlander Cees die hele leuke reizen organiseert tegen aantrekkelijke prijzen. Je kunt ook een reis op maat laten maken, kost bij een NL reisburo meestal goudgeld, bij hem betaal je normale prijzen. Niet aangesloten bij ANVR of SGR, maar hij is wel betrouwbaar. Lees onze belevenissen in Vietnam met hem. Wij hebben een fantastische reis gehad!!

Vliegtickets

Google flights
Dit vind ik misschien wel de beste site om tickets te zoeken. Je kunt zien op welke dagen je het goedkoopst kunt vliegen. Maar ik gebruik ook veel Skyscanner om te zoeken. Daarna probeer ik altijd bij de vliegmaatschappij zelf te boeken. Je bent dan misschien niet het goedkoopst uit, maar ik geef de voorkeur aan direct boeken  boven een ticket reseller. Als je om welke reden dan ook moet annuleren, heb je bij een reseller vaak grote moeite om je geld terug te krijgen.
Skyscanner
Ook een goede zoekmachine voor vliegtickets.
Momondo
Nog een makkelijke zoekmachine voor vliegtickets.
AirAsia
Prijsvechter voor vliegtickets in ZO-Azië, dochter maatschappij van Malaysian Airlines (heb ik ergens gelezen). Hun hubs zijn in Kuala Lumpur en Bangkok. Vanuit Kuala Lumpur kun je zeer veel bestemmingen in ZO-Azië bereiken tegen aantrekkelijke prijzen. Vele malen mee gevlogen. Aan boord wat eten? Hun Nasi Lemak is heerlijk!!
SeatGuru
Als je tickets geboekt hebt en je wilt een stoel reserveren, dan kun je op deze website vinden wat goede of slechte stoelen zijn en dan je keuze bepalen. Je kunt ook zien waar de toiletten zijn, daar wil je niet zitten. Goede website.